ICSM 2005 – második nap

 
Ma már technical sessionök voltak, fél órás előadásokban mutatták be az elfogadott cikkeket.

  • Opening: a konferencia Grand Chairje nyitotta meg, és az elmúlt 20 év ICSM konferenciáinak adataiból, témáibó szemezgetett. A konferencia közösségét jól jellemzi, hogy a kiemelt nagy úttörők és fontos előadásokat tartók nagy része itt volt most is:) Jó áttekintés volt, főleg nekem, mert ez a terület eddig eléggé távol volt tőlem.
  • Reducing Build Time Through Precompilations for Evolving Large Software (Y. Yu): volt egy hatalmas projektjük, pár millió sornyi forrással, amit pár óra volt lefordítani, úgyhogy kellett rajta gyorsítani. C/C++ kicsit távol áll már tőlem, úgyhogy nem annyira kötött le, hogy hogyan lehet a header-öket meg a hivatkozásokat átstruktúrálni, de precíz esettanulmánynak tűnt.
  • Managing Change in COTS-based Systems (J. Hutchinson): a téma az volt, hogy hogyan lehet követni, hogy egy komponensben történő változásnak milyen hatása van az egész rendszerre, ha COTS komponensekből építkezünk, és nincs meg a forrás. Érdekelt volt a téma, de egy angol csávó tartotta, és ha nagyon erősen koncentráltam, akkor kb. 90%-t értettem annak, amit mondott, úgyhogy egy idő után elkalandoztak a gondolataim:) (a többi előadót egyébként jól lehet érteni, a nem angol anyanyelvűeket ráadásul általában jobban is:)
  • Incremental Maintenance of Software Artifacts (S. Reiss): hogyan lehet követni egy szoftver változása során, hogy nem inkonzisztens-e valami (pl. doksi nem tükrözi a legutóbbi kód változtatást). Az előadó javaslata az volt, hogy ne próbáljunk olyan eszközt írni, ami automatikusan szinkronizálja az egyes elemeket, mert úgyse fog sikerülni:) helyette inkább olyan eszközön dolgoznak, ami csak az inkonzisztenciát jelzi a fejlesztőnek, ez egy megvalósítható cél. Jó ötlet.
Reklámok
Kategória: Research | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s