SPS2003 – A 22-es csapdája

Érdekes problémába ütköztem ma:
Volt egy régi VPC image-em, amin volt egy SharePoint Portal Server 2003 portál. Aztán, más miatt át lett állítva pár dolog a gépen (pl. név, domain tagság:), a lényeg annyi, hogy a portál ment rendesen, viszont a kereső motor tartalomindexében még valahogy a régi portál név és URL szerepelt, úgyhogy szegény nem is tudta inicializálni azt az indexállományt. Eseménynaplóban kultúráltan jelezte a problémáját (3028-as ID, tartalomindexet nem lehet csatlakoztatni), és javasolta, hogy reseteljem az indexet. Eddig minden ok. Node:)
Az Admin Guide szerint a tartalom indexelést a portál beállításainál a keresés tualjdonságainál a webes felületen lehet megtenni. Ez az oldal azonban nem jött be, mondván, hogy a tartalomindexet nem sikerült csatlakoztatni, és azt előbb válasszam le. Amit ugye ezen az oldalon lehetne csak megtenni, ha bejönne:-)
Más is találkozott már ezzel: Gatherer Failure, és Ők se találtak sajna semmit:(
SPS SDK-t néztem, de az API ezen része sajna nem dokumentált, for internal use only a SharePoint.Portal.Search.Admin névtér, ahol talán ez a funkció lehet. SQL adatbázisba nem nagyon akartam belemászni most, a keresőmotor fájlrendszeren tárolt dolgaiban meg lehetetlen megtalálni, hogy mit kéne letörölni, hogy elfelejtse ezt az indexet. Úgyhogy maradt a portál eltávolítás, újra létrehozás, úgyse volt rajta sok adat, csak demohoz kellett.
Reklámok
Kategória: Tech | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s