RSA Java2UML transzformáció: “Unable to apply changes to Source”

A SWANS++ ad-hoc hálózati szimulátort kezdtem el nézegetni, nagyon sok mindent tud (rádióhullámok interferenciájával is számol, többféle routolási protokollt ismer, vizualizáció, nagyfokú párhuzamosíthatóság, stb.), csak elég minimális az aktuális dokumentáció hozzá, a kódbázisa pedig tele van gányolva. Az alap JITS/SWANS szépen meg volt csinálva, rendezett kód, build környezet, cikkek, felhasználói dokumentáció, bárcsak ilyen lenne minden akadémiai projekt:) Aztán, amennyire látom most a dolgokat, az eredeti fejlesztők abbahagyták, és átvették mások, azok meg, hmm, nem tartanak valami nagy rendet. Binárisok berakva a CVS alá, bin és bin2 könyvtár, build.xml rossz helyen, egyszerűen el se indul triviális hiba miatt. A lényeg az, hogy szerettem volna kicsit kiigazodni az igen tetemes kódban, egyáltalán mi kezd el csomagokat küldözgetni a mintapéldában. Juhéé, hát pont errre találták ki a reverse engineering eszközöket!

Tavaly már úgy ahogy sikerült a LIME-ban lévő Group Memebership Protocol-hoz UML modellt építenem, úgyhogy gyorsan elő is kaptam a Rational Software Architectet. (Kicsit rossz szájízzel a múltkori web publishing problémák miatt, de azért bizakodva.) Úgy látszik nekem nincs szerencsém mostanában ezzel az eszközzel, a transzformáció közepén ez a rendkívül segítőkész hibaüzenet fogadott: Unable to apply changes to Source. Sokat nem mondott, hátha a kivétel részletei segítenek:

org.eclipse.gmf.runtime.emf.core.exceptions.MSLActionAbandonedException: Requested Operation cancelled: Unable to apply changes to Source
Requested Operation cancelled: Unable to apply changes to Source
  Transform context stack
  Requested Operation cancelled: Unable to apply changes to Source
    Transform com.ibm.xtools.transform.java.uml.GenerateUmlElementTransform: Element "Generate UML Element (Class/Interface)" was executing source "com.ibm.xtools.transform.java.uml.internal.model.NestedClassProxy@6a806a80"
    Transform Java to UML: Element "com.ibm.xtools.transform.java.uml.extractors.ElementProxyExtractor" was executing source "[P/swanspp-alpha]"

Így már minden világos, igaz?:) Be volt állítva a transzformációban, hogy készítsen debug logot is, ez a workspace .metadata könyvtárában van, egy TransformLog<…>.xml nevű fájl. Nekem 16 MB-os volt, így nem kezdtem el sorrol sorra átnézni. A legutolsó bejegyzés ez:

<transform class="com.ibm.xtools.transform.core.Transform" id="com.ibm.xtools.transform.java.uml.GenerateUmlElementTransform">
<rule class="com.ibm.xtools.transform.java.uml.internal.rules.GenerateClassRule" id="com.ibm.xtools.transform.java.uml.rules.GenerateUmlElementRule">
<source name="com.ibm.xtools.transform.java.uml.internal.model.NestedClassProxy@2dec2dec"/>
<targetContainer name="F/swanspp-alpha/model"/>

Hét ettől se lettem okosabb. Annyit jutott még eszembe, hogy rákerestem a NestedClassProxy@6a806a80 szóra, így kiadta, hogy az melyik osztály, de hogy ott pontosan mi a hiba, azt nem tudom. A projekt fordul rendesen, ugyan van egy csomó warning, de szintaktikailag helyes a forrás.

Találtam még egy ilyen cikket: Debug and trace Rational Software Architect patterns and transformations. Ez 6.0-s RSA-hoz van, de a fő gond, hogy 1) a com.ibm.xtools.transform.java.uml plug-innak természetesen nincs meg a forrása, és 2) az nem trace-elhető. Úgyhogy ennyi, megint egy RSA probléma, ami nyitva maradt.

For English language readers: you most probably found this post because you got a similar exception in RSA. To summarize the above text in short: no, I was not able to find a solution for that. But cheer up, you are not alone, there are people out in the world, who suffer from the same "Unable to apply changes to Source" exception!:-) When I got this exception, there was 0 result in google for this string (which is actually quite unbelievable, don’t you think). So my main reason for writing this post was to hopefully provide at least a tiny result for that search term, and show that you are not the first one who received this exception;).

 

Technorati tags:

Reklámok
Kategória: Tech | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Raquel szerint:

    i just want everything on my msn to be in english because i live in hngary but i dont spaek hungarian
     

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s