A francia sülthús evés három szabálya

Avagy kínkeserves kísérletezéssel rájöttem, hogy hogyan lehet megenni azt, amit itt Franciaországban grillade vagy steak haché néven adnak.

  1. Szerezz be egy jó éles kést, ami vágja az inakat és esetenként a nyers húst is, szükség lesz rá!
  2. Miután megkaptad a húst, kend be jó vastagon valamivel, pl. mustárral vagy majonézzel! Ennek két haszna is van: (i) nem látod, hogy még véres a hús néhány helyen, (ii) így legalább van valami íze, ugyanis egyébként semmi fűszert nem raknak rá, csak odadobják kicsit a forró sütőlapra.
  3. A legfontosabb: soha, de soha, semmilyen körülmények között ne szagold meg a húst! Én szóltam..

A fentiak arra a szituációra érvényesek, amikor jól átsütve kéred a húst. Nem voltam még olyan bátor, hogy véresen kérjem a húst, így arról nem tudok nyilatkozni.

(A fentiek természetesen csúnya sarkítások:), de tényleg jóval kevésbé átsütve eszik a húst, főleg a magyar viszonyokhoz mérten. Az egyik itteni sráccal beszéltük ezt egyszer, és Ő mondta, hogy de hát ha rendesen átsütöd a húst, akkor elveszti az ízét!)

Advertisements
Kategória: Élet | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. retromin szerint:

    hay! hogy lehet ilyesmit megenni??? akkor már inkább 2 évig bagetten élek 🙂 ahh.. büdös véres hús… van gusztusa egyeseknek :)valaki a tömegből

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s