Makám

Vasárnap egy ismerősőm elhívott koncertre, a Ferenc téren a Bárka Színház rendezett programokat. A Makám együttest mentünk el meghallgatni. Nem ismertem Őket, és nem is tudtam róluk túl sokat, de Dávid jó koncerteket szokott ajánlani:-)

Nem jártam még a Ferenc téren mióta felújították, így az is eléggé meglepett. A franciaországi emlékek jutottak eszembe, rendezett tér parkkal, játszótérrel és koncerthellyel, ahol vasárnap az egész környék lejön játszani, pihenni. Azért sajátos magyar elemek is vegyültek a képbe: az egyik fánál két kissrác üvöltözött, ez lehetett nekik a szórakozás, a tér másik felén a padoknál két kopasz, kigyúrt csávó ült kint a gyerekeikkel, és éppen azon veszekedtek, hogy miért pont epres üdítőt hozott az egyik:) A téren lévő házak egyik fele szépen fel van újítva, a maradék rész viszont még a 70-es évek hangulatát árasztja. A tér közepén van egy hely kialakítva koncerteknek, azonban az túl alacsony, így be van zárva, és mellette egy ideiglenes színpadot állítottak fel:) Mindezek ellenére nagyon jó volt látni, hogy szépül Budapest.

És most a lényeg, a koncert fenomenális volt! Nagyon profi zenészek, hihetetlen jó zene, népzenei elemek csodás ötvözése, az egész közönség megbűvölve hallgatta a koncertet.

A honlapon van pár minta a számaikból, érdemes belehallgatni: Ősz, Éj, Ákom Bákom

Reklámok
Kategória: Élet | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s