Párizs – első benyomások

Egy hétig Párizsban vagyok most, először itt: Euro AdvancedTCA Summit, aztán még pár nap szabadprogram:) Még alig töltöttem itt pár napot, de történt már egy-két érdekes dolog:

  • Charles de Gaulle reptér: vagy fél órás késéssel indultunk Budapestről, mert úgyse tudtunk volna itt Párizsban leszállni. Útközben állítólag még kis kitérőt is kellett tenni, mert Franciaország felett valami katonai hadgyakorlat volt:) A pilóták viszont megtettek mindent, még sikerült is vagy öt percet hozniuk a késésből. Mindenki elégedett volt, megálltunk a kifutón, a türelmetlenek már szedték le a csomagjukat is. Rendben volt a felszerelés, ott állt a csomagszállító kis autó, a busz, ami bevisz minket a terminálhoz, a földi személyzet készen állt… csak a lépcső nem volt ott! Az első tiszt teljesen megrökönyödve mondta be, hogy hát izé, még öt percig várni kell, most küldik csak a lépcsőt:))
  • Szintén CDG reptér, csomagkiadónál várakozok. A mellettem lévő hatalmas LCD TV felé nézek, ahol éppen valami párizsi nevezetességet reklámoznak, de a kép nagy részét egy windowsos hibaüzenet foglalja el: Az RPC szolgáltatás leállt, a rendszer 20 másodperc múlva újraindul:)
  • Második metrózás alkalmával elindultunk az állomásról, majd hirtelen sötétség, fékezés, majd kellemes félhomály. A vezető megnyugtatott minket, gyorsan újraindították a teljes rendszert, majd haladtunk szépen tovább:)
  • A hotelben valamit elrontottak szerintem a világítás bekötésénél, mert a fő villanykapcsoló az ágynál lévő lámpát kapcsolta, az ágynál lévő kapcsoló pedig szintén az ágynál lévő lámpát kapcsolta:) Így a mennyezeten lévő lámpát csak úgy tudtam lekapcsolni, ha kivettem a mágneskártyát, így viszont elment a teljes szobában az áram, tehát tölteni se lehetett éjszakára pl. a telefont:)
  • A konferencián sikerült elkeverni a nagy csomagomat, és egy napig úgy nézett ki, hogy a hátralévő több, mint egy hetet Franciaországban a laptoptáskában lévő cuccokkal kell túlélnem. Szerencsére másnap meglett a csomag:)

Úgy látszik vonzom most az ilyen eseteket;)

Reklámok
Kategória: Élet | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s