Speciális Internet meghibásodás

A héten tipikus példája történt annak, hogy egy adott szolgáltatás rendelkezésre állásának tervezése esetén figyelembe kell venni a környezetből származó speciális hibákat is.

Öcsém panaszkodott, hogy órákra elment a UPC-s internet nálunk. Kábel modem újraindítás, router-ben új DHCP kérés nem segített. A hét második felében már odáig romlott a helyzet, hogy fél napra nem volt internet és telefon, néha még tévéadás se. A furcsa az volt, hogy a kábelmodem szerint felfelé volt vonal, csak lefelé nem. Hosszas küzdés a telefonos ügyfélszolgálattal (nem veszik fel, várakoztatás, átverekedni magunkat a support első vonalán – "Tényleg nem ment a telefon tegnap Önöknél, és miért nem akkor hívtak?" – a varázs mondat ["A DHCP-től kapott X.Z.Y.W IP című DNS szerverük nem válaszolt a DNS requestre"] bedobása, hogy végre technikai emberhez kapcsoljanak, ez általában bejön:). Végre kijöttek személyesen megnézni, öcsém volt itthon. A UPC-s is megpróbálta a szokásos dolgokat, de semmi eredmény. Végül lementek a panelház pincéjében található kábelszekrényhez, ahol a következő fogadta Őket:

A szekrényről a lakatot valaki levágta, a zárat felfeszítette, majd ezután nekiállt a kábeleket átkötögetni – ezúton is gratulálunk hozzá. Végül is miért fizessen az Internetért ha csak pár kábelt kell átdugdosni, a filmekben is bejön mindig ez. Természetesen nem sikerült neki, és így a fél ház telefon és internet elérését sikerült megszüntetnie. A UPC-s nagy nehezen visszarendezte, majd végül Ő se tudott mást mondani, csak, hogy pár nap múlva kijönnek, és felszerelnek egy megerősített szekrényt, amit egyszerűbb átfúrni, mint a zárat feltörni rajta. Budapest, 2008. 😦

Szóval nem a szolgáltató infrastruktúrájával volt végül a gond. Biztos van olyan kategóriájuk, hogy szolgáltatáskiesés kábelszekrény feltörése miatt..

Reklámok
Kategória: Élet | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s