System Center Service Manager Beta 1 telepítése

Az egyik tavaszi tantárgyunkat nekiálltunk átdolgozni. A tárgy címe Intelligens Rendszerfelügyelet, így lesz benne IT folyamat kezelés, ITIL megemlítése, stb. Ez magában elég száraz anyag (végeérhetetlen listák és folyamatok felsorolása:), úgyhogy mindenképp fel kell kicsit dobni valami eszköz bemutatóval, demo környezettel. (Különben 5 perc után még a legkitartóbb hallgató is bealszik:). Megnéztem, hogy mit tud a System Center ezen a fronton: gyorsan felraktam a tavaly novemberben kijött Service Manager béta 1-et.

A programot a Connectről lehet letölteni egy kérdőív kitöltése után. A dokumentációt is szedjük le, és a telepítési leírást (SM_Initial_Config_SxS.doc) mindenképp olvassuk el, pár dologra figyelni kell:

  • Az első meglepetés az volt, hogy csak 64 bites SQL 2008-at fogad el, úgyhogy az egyszerveres teszt konfigurációhoz is 64 bites OS kell. Lassan tényleg áttérünk 64 bitre:)
  • A Data Warehouse komponenst külön gépre kell rakni. Ez opcionális komponens, így az első tesztnél ki lehet hagyni, nem kell két gép.
  • A szolgáltatást futtató felhasználó jogosultságaira elég sok megkötés van, ezeket nézzük meg figyelmesen.

image

A telepítés nem ment olyan egyszerűen, belefutottam pár hibába, de végül sikerült megoldani ezeket, a leírásukat lásd itt:

Some install issues (sysadmin role, db size, unexpected error)

Ezek után viszont a konzol elég jól futott még a 2 GB-os virtuális gépben is.

scsm-consoleMent az AD import, változás, incidens felvétel, konfigurációs elemek manuális felvétele, engedélyeztetési folyamatok, stb. Igazából akkor látványos a dolog, ha SCCM-mel is összekapcsoljuk, és a konfigurációs elemeket tartalmazó adatbázist onnan importáljuk automatikusan, majd az összes kérelmet lehet kötni ezekhez.

Reklámok
Kategória: Tech | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s