Science beyond Fiction, FET09 konferencia

A héten volt szerencsém részt venni az Európai Unió által szervezett European Future Technologies Conference and Exhibition konferencián Prágában.

fet09_banner_large_horiz

A konferencia az EU Future and Emerging Technologies (FET) kutatás-támogatási sémájának a rendezvénye, ahol kutatók, döntéshozók gyűltek össze, hogy bemutassák az eddigi eredményeket, és megvitassák a további kutatási irányokat. Ez így még nem hangzik azért annyira érdekesnek, úgyhogy inkább így foglalom össze: több száz Európa legkiválóbb tudósaiból a legkülönbözőbb tudományterületekről (köztük Nobel díjasok) összegyűlik három napra egy helyen, nagyon jó előadók látványos előadásokat tartanak az emberi agy modellezésétől és megértésétől kezdve a kvantuminformatikán keresztül a DNS-ek módosításág mindenféle témában, ezt kiegészít a robotika, számítástechnika, biológia kombinációját bemutató kiállítás rengeteg standdal, végül pedig audio-vizuális performance, ahol a művészek Brain-Computer-Interface eszközök segítségével agyhullámokkal irányítják a zenét – így már inkább jogos a konferencia címe, ez tényleg Science beyond Fiction.

Tényleg nagyon jó volt a konferencia, ezt legjobban azt jellemzi, hogy amikor ki kellett hagynom az egyik plenáris előadást (mi mást miatt, mint hogy fóliákat készítsek az egyik tárgyunkhoz:), ezt utólag nagyon sajnáltam. Kevés konferencián fordult ez elő:-)

Így nézett ki a plenáris előadó:

image

Nagyon profi volt a helyszín és a szervezés, látszott, hogy nem kevés pénzt szántak a konferenciára (négy csillagos hotelben volt a rendezvény:)! A legemlékezetesebb számomra az volt, hogy amikor hétfőn este kilenckor megérkeztem a prágai reptérre, a kijáratnál egy kis FET09-es stand volt, ahol egy hostess fogadta a résztvevőket, és segített eljutni a hotelükbe. Nem semmi vendéglátás:-)

A kiállítás része is elég impozáns volt, kitettek magukért a kiállítók, mindenhol volt valami technikai kütyü, robot vagy egyéb játék:

image

Ez pedig a záró esemény, a Multimodal Brain Orchestra előadása (túl sok nem látszik belőle, de a képernyőn látványosan mentek az agyhullámok, lehetett látni, hogy mikor koncentrálnak az előadók:)

image

Egyszóval bámulatosan jó rendezvény volt, remélem kikerülnek majd utólag az előadásanyagok, videófelvételek!

Reklámok
Kategória: Research | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s