Sokszorosodó idle folyamat – avagy a hardvergyártók szoftvert írnak

A hardvergyártók mindig meg tudnak lepni azzal, hogy milyen minőségű kiegészítő szoftvereket adnak ki. A telefonomhoz adott szoftver azonban különdíjat érdemel még ebben a kategóriában is:)

Az egy dolog, hogy vagy 4 darab különböző eszközmeghajtót próbál felrakni, amik közül természetesen egy sincs digitálisan aláírva, így az x64-es Windows nem szereti őket. (Ráadásul a telepítőből ki sem lehet lépni, végtelen ciklusba esik: eszközmeghajtót próbál telepíteni – Cancelt nyomok a nem aláírt meghajtóra – hibaüzenet, hogy nem sikerült a telepítés – majd megpróbálja szó nélkül újra telepíteni.) Még azzal is együtt lehet élni, hogy az eszközmeghajtókat a C:\Windows\SysWOW64\Samsung_USB_Drivers könyvtárba próbálja berakni (ne is zavarjon senkit, hogy van egy drivers könyvtár). Az már kevésbé szimpatikus, hogy a keretprogramból megnyitott minden kis ablak (sms, telefonkönyv, stb.) külön folyamatban fut, amik természetesen ott maradnak árván, ha a keretprogram meghal. De amivel igazán feltette az i-re a pontot, az a következő:

image

Sikerült két perc futás után annyira feje tetejére állítania az XP virtuális gépemet, hogy a feladatkezelőben egyre növekvő számú System Idle Process látszott. Hihetetlen:) Ha ilyet akarnék csinálni, egyszerűen el se tudom képzelni, hogy hogyan kezdenék neki.

PS: azóta megy rendesen* a program, többször ilyet nem produkált.

* már ha a rendesen fogalmába beletartozik az, hogy az sms-ek átmásolásához kell egy külön virtuális gép, amibe egy 178 MB-ot programot kell felrakni, ami 12 folyamatot futtat alapesetben:-)

UPDATE: azt hittem már nem tud ez az alkalmazás semmivel se meglepni, de az igénytelenség újabb dimenzióját prezentálta most Process Explorerben megnézve:

Reklámok
Kategória: Tech | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Sokszorosodó idle folyamat – avagy a hardvergyártók szoftvert írnak bejegyzéshez

  1. Marton szerint:

    A suszter maradjon annál a fánál, amelyiket kapta. 🙂 Nem értem, hogy miért kell ilyen embereknek szoftvert írni. Én olyannal találkoztam, hogy egy új, bazidrága Dell szerverhez kiadott a Tisztelt Gyártó egy 2008 R2-es hálókártya drivert, amivel ha a hálózati forgalom 20Mbps fölé ment, megkékhalt. Néhány nap múlva kiadtak egy újabbat. Az már akár 40-50Mbps-t is tudott kékhalál nélkül. 😦

  2. Zoltan szerint:

    az se rossz:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s