ICSM 2005 konferencia

Ezen a héten van szerencsém részt venni az International Conference on Software Maintenance konferencián a Margit szigeten a Hotel Thermálban. Az IEEE második legnagyobb konferenciája (kb. 200 résztvevő, 80 előadás, 5 szatelit konferencia), reverse engineeringgel, szoftver újrafelhasználással, kód analízissel, teszteléssel foglalkozik. Ez az első nagy nemzetközi tudományos konferencia, amin részt veszek, kíváncsi vagyok milyen lesz, miben tér el mondjuk egy szakmai konferenciától (pl. MS, Oracle rendezvény).
 
Tényleg nemzetközi a konferencia, a student eventen hétfőn mexikói, kínai, olasz és angol diákokkal beszélgettünk, próbáltuk összegyűjteni, hogy a software maintenance témában mikkel kéne foglalkozni, hogyan kéne tanítani. Ezekből a témákból nekem egyedül a tesztelés az ismerős, az áll közel a témámhoz, a többinél (pl. program kód analízise, vizualizációja) legtöbbször csak érdeklődve szemlélem az eseményeket;)
 
Kicsit furán éreztem magam először itt. Az ittlévők fele előadó, a másik fele meg már lassan húsz éve jár erre a konferenciára, úgyhogy kicsit belterjesnek tűnik:) Azért jó néhány PhD diák is van még itt, úgyhogy nem én vagyok az egyetlen, aki nem ismer itt senkit még. 
Kategória: Research | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás